Το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός δεν πήγε στην ΓΣ του ΣΕΤΕ την περασμένη εβδομάδα, δεν είναι αποτυχία του ΣΕΤΕ, αλλά είναι αστοχία του Μαξίμου.
Ο εκάστοτε Πρωθυπουργός και η εκάστοτε Κυβέρνηση οφείλουν να ακτινογραφούν τις δομές και να παρακολουθούν την διάρθρωση της ελληνικής οικονομίας. Αν το κάνουν αυτό συστηματικά και χωρίς ιδεοληψίες, τότε θα κατανοήσουν και την σημασία του τουρισμού για την κοινωνία.
Από την άλλη μεριά, οι τουριστικοί επιχειρηματίες οφείλουν να στηρίζουν το θεσμικό τους όργανο και να συμμετέχουν στα "δρώμενα". Το μέλλον του τουριστικού τομέα επηρεάζεται περισσότερο από την συλλογικότητα και την κοινή δράση-έκφραση των επιχειρηματιών και λιγότερο από τις παρουσίες κυβερνητικών και λοιπών πολιτικών σε εκδηλώσεις.
Τέλος, αν ισχύει αυτό που έλεγε ένας πολύ "παλαιός", δηλαδή, ότι "οι τουριστικοί ενδιαφέρονται για τα κοινά, όταν η χρονιά δεν πάει καλά", τότε, η σχετικά μειωμένη προσέλευση στη ΓΣ του ΣΕΤΕ δίνει, τουλάχιστον, μια θετική ένδειξη για την φετινή τουριστική περίοδο.